Header logo
Header logo

Wie wij zijn

Bugsy is een startup die zich specialiseert in het maken van vlees vervangende producten gebaseerd op insecten. Bugsy is er namelijk van overtuigd dat er een duur- en voedzaam alternatief moet komen voor vlees. De vleesindustrie is immers een industrie die veel impact heeft op ons milieu en klimaat. Gelukkig zijn tegenwoordig steeds meer mensen zich bewust van hun eetgedrag. Daarom is er veel vraag naar een alternatief voor vlees. Door insecten te verwerken in producten willen wij een duurzaam én voedzaam alternatief bieden voor een normaal stuk vlees. Het eerste product dat wij op de markt willen brengen is een meelwormburger. Dit product zal vergelijkbaar zijn met een gewone hamburger, maar dan gebaseerd op meelwormen.

Waarom insecten

Insecten passen perfect bij onze passie voor innovatie en duurzaamheid. We vinden dat het huidige assortiment van insecten op de markt nog te schaars is en daar willen we verandering in brengen. Omdat de wereld steeds duurzamer zal moeten worden zijn insecten de toekomst.

De naam

De naam Bugsy is gebaseerd op de kunstenaar Banksy. De reden hiervoor is dat Banksy staat voor verandering en het doorbreken van het normaal. Hier nemen wij van Bugsy veel inspiratie uit en we willen met onze burgers het normaal doorbreken. 

Ons Doel

Het westerse dieet voorzien van duurzamer voedsel door insecten te introduceren.

Wij zijn ervan overtuigd dat we ons doel kunnen halen door

een breed assortiment aan duurzame insectenburgers te

ontwikkelen en aan te bieden.

Missie en Visie

Onze missie is dat over 5 jaar het overgrote deel van de Nederlandse bevolking niet meer raar opkijkt van het consumeren van producten waarin insecten zijn verwerkt.

 

Bugsy heeft het als visie om insecten in het westerse dieet te introduceren en daarmee onze voeding te verduurzamen.

 

Bugsy wil zijn missie en visie met meerdere leuke en smaakvolle producten gaan bereiken. Hiermee hoopt Bugsy het angstige stigma rondom het eten van insecten te gaan verbreken en mensen inzicht te geven in alle positieve aspecten van het consumeren van insecten. Waardoor wij met zijn alle op het einde van de dag niet alleen gezonder eten, maar ook onze planeet verbeteren.

Bugsy

Ontmoet
het team

Bugsy is een startup die zich specialiseert in het maken van vlees vervangende producten gebaseerd op insecten. Bugsy is er namelijk van overtuigd dat er een duur- en voedzaam alternatief mot komen voor vlees. De vleesindustrie is immers een industrie die veel impact heeft op ons milieu en klimaat.

Gelukkig zijn tegenwoordig steeds meer mensen zich bewust van hun eetgedrag, daarom is er veel vraag naar een alternatief voor vlees. Door insecten te verwerken in producten willen wij een duurzaam en voedzaam alternatief bieden voor een normaal stuk vlees.

Hiervoor heeft Bugsy de focus liggen op verschillende snacks zoals hamburgers, bitterballen en pasta’s. Om zo consumenten op en prettige manier kennis te laten maken met het eten van insecten in de vorm van comfort food.

Tim Arts

Tim Arts

Founder

Ruben Albers

Ruben Albers

Founder

Joep Kooistra

Joep Kooistra

Founder

green

Bugsy

Bugsyfood@gmail.com

Eindhoven, nederlands

+31 062343 9590

Service

Producten

Over ons

Contact

Feitjes & weetjes

Privacy verklaring

Have a delicous mail!

- Team Bugsy

All rights reserved 2022