Header logo
Header logo

Wie wij zijn

Bugsy is een startup die zich specialiseert in het maken van vlees vervangende producten gebaseerd op insecten. Bugsy is er namelijk van overtuigd dat er een duur- en voedzaam alternatief moet komen voor vlees. De vleesindustrie is immers een industrie die veel impact heeft op ons milieu en klimaat. Gelukkig zijn tegenwoordig steeds meer mensen zich bewust van hun eetgedrag. Daarom is er veel vraag naar een alternatief voor vlees. Door insecten te verwerken in producten willen wij een duurzaam én voedzaam alternatief bieden voor een normaal stuk vlees. Het eerste product dat wij op de markt willen brengen is een meelwormburger. Dit product zal vergelijkbaar zijn met een gewone hamburger, maar dan gebaseerd op meelwormen.

Waarin insecten

Insecten passen perfect bij onze passie voor innovatie en duurzaamheid. We vinden dat het huidige assortiment van insecten op de markt nog te schaars is en daar willen we verandering in brengen. Omdat de wereld steeds duurzamer zal moeten worden zijn insecten de toekomst.

De naam

De naam Bugsy is gebaseerd op de kunstenaar Banksy. De reden hiervoor is dat Banksy staat voor verandering en het doorbreken van het normaal. Hier nemen wij van Bugsy veel inspiratie uit en we willen met onze burgers het normaal doorbreken. 

Ons Doel

Het westerse dieet voorzien van duurzamer voedsel door insecten te introduceren.

Wij zijn ervan overtuigd dat we ons doel kunnen halen door

een breed assortiment aan duurzame insectenburgers te

ontwikkelen en aan te bieden.

Missie en Visie

Bugsy heeft het als visie om insecten in het westerse dieet te introduceren en daarmee onze voeding te verduurzamen.

 

Onze missie is dat over 5 jaar het overgrote deel van de Nederlandse bevolking niet meer raar opkijkt van het consumeren van producten waarin insecten zijn verwerkt.

 

Bugys wilt dit met meerdere leuke en smaakvolle producten gaan bereiken. Hiermee hoopt Bugsy het nogal angstige stigma rondom het eten van insecten te gaan verbreken en mensen het inzicht te geven van alle positie aspecten van het consumeren van insecten.

 

Waardoor wij samen met zijn alle op het eind van de dag niet alleen gezonder eten, maar ook onze planeet helpen te verbeteren.

Bugsy

Ontmoet
het team

Bugsy is een start-up opgezet en gerund door studenten. Wij van Bugsy zien de grote voordelen die het combineren van insecten met ons dagelijks voedsel zal gaan brengen.

Daarom doen wij ons best om zo veel mogelijk mensen te overtuigen van het maken van de stap in het consumeren van insecten.

Wij snappen dat het voor veel mensen spannend zal zijn, om deze stap te maken. Daarom zorgt Bugsy ervoor dat ik op een zo leuk en smaakvolle
manier gebeurt.

Tim Arts

Tim Arts

CFO & CHRO

Ruben Albers

Ruben Albers

CSCMO

Joep Kooistra

Joep Kooistra

CMSO

green

Bugsy

Bugsyfood@gmail.com

Eindhoven, nederlands

+31 062343 9590

Service

Over ons

Contact

Privacy verklaring

Have a delicous mail!

- Team Bugsy

All rights reserved 2022