Feitjes & Weetjes

Een insecten kwekerij neemt minder ruimte in dan de conventionele vee-industrie.

chart co2

Statistieken en
weetjes

 

Gr CO2 emissie per kg

Een gehele insecten kwekerij neemt veel minder ruimte in beslag dan de conventionele vee-industrie.

Op een fractie van de grond dat vee in beslag nemen, kun je miljoenen insecten kweken.

Insecten worden gekweekt met minimale Co2 uitstoot, waar bijvoorbeeld één koe per KG 2850 gram Co2 uitstoot is dit bij een insect maar 16 gram Co2.

Wist u dat 2 op de 7 mensen dagelijks al insecten eet.

Dit is vooral in de werelddelen Azië, Afrika en Zuid-Amerika en hier is het een echte delicatesse. Best gek dat wij in het Westen hier totaal niet belenend mee zijn. Dit is een cultuur verschil dat Bugsy wilt verbreken, zodat iedereen kan genieten van de heerlijke smaak en voedzame voordelen van het eten van insecten.

Gr proteïne per 100gr

Traditioneel vlees wordt vaak gegeten om de benodigde hoeveelheid proteïne binnen te krijgen. Kip en rundvlees spannen hierbij de kroon, terwijl insecten eigenlijk veel geschikter zijn. Insecten zijn namelijk rijk aan proteïne, vitamine, mineralen en vetten. In insecten zitten ongeveer twee keer zoveel proteïne als rundvlees en bijna twee keer zo veel als kip. 

Aantal lt water nodig voor 1kg vlees

Voor het onderhouden van de insecten is natuurlijk ook water nodig, net zoals bij de vleesindustrie. Echter is het verschil tussen vee en insect bij het watergebruik per Kg nog groter dan bij het energie gebruik. Zo heb je voor 1 Kg insecten nog geen 1000 liter water nodig tijdens het groeiproces. Bij 1 Kg rundvlees is dat anders, 1 Kg rundvlees heeft namelijk 15.000 liter nodig tijdens de groeiperiode. 

Aantal kg voeding nodig voor 1kg vlees

Het kweken van insecten is een energie-efficiënt proces. Dit houdt in dat tijdens de groei van de insecten er weinig energie verloren gaat. Bij een koe is de energie input 13x zo groot als bij een insect. Dit wil zeggen dat voor 1 Kg rundvlees er 13 Kg voeding gebruikt is, dat is een input/output ratio van 13/1. Bij insecten is dit zoals boven genoemd een stuk efficiënter, de voeding input voor 1 Kg insecten vlees is 1 Kg, dit maakt dat het input/output ratio 1/1 is. 

green

Bugsy

Bugsyfood@gmail.com

Eindhoven, nederlands

+31 062343 9590

Service

Over ons

Contact

Privacy verklaring

Have a delicous mail!

- Team Bugsy

All rights reserved 2022